martes, 6 de mayo de 2008

Les pissarres digitals

Avui han començat les exposicions del treball assignat de NTAE.
El tema tractat ha sigut les pissarres digitals, aquestes consten d'un ordinador conectat a un video projector el qual projecta la imatge o text a la pissarra digital.
És importament saber, que per una bona utilització d'aquesta només pots fer un"clic" sobre on vulguis anar. S'utilitza el dit o bé uns retoladors que ja venen amb la pissarra.
A l'aula les companyes han utilitzat el programa Smart notebook, on pots insertar vídeo, imatges amb so, diferents elements els quals ja venen amb el programa.
També, per entendre bé el funcionament ha calgut posar exemples i fer demostracions sobre el tema; ens han presentat dos jocs fets per elles: el parxís i la oca.
I per últim vull afegir els desaventatges i avantatges que ens podem trobar a l'hora d'utilitzar aquest sistems:
  • Avantatges: crea un clima de participació a l'aula, és més motivador i dinàmic per als nens/es, es pot utilitzar qualsevol programa de l'ordinador...
  • Desaventatges: el cost, l'aula ha de complir uns requisits ( espai, lluminositat ) per tant no potser ubicada a totes les aules, la sombra teva es reflecteix a la pissarra ( seria convenient posar el projector sobre la pissarra).

La classe ha estat força interessant, ja que crec que en un futur les pissarres digitals estaran a totes les escoles i és important estar informades i saber-ne del tema per quan ens hi trobem, sapiguem que fer.