martes, 13 de mayo de 2008

Xtec

Avui hem seguit amb les exposicions, concretament amb la pàgina web Xtec;http://www.xtec.cat/

Hem iniciat la classe amb la búsqueda d'un joc infantil. Aquest l'hem trobat a punt de trobada-professorat, però jo l'he buscat primerament pel google.xtec i m'ha sortit una pàgina dividida en etapes d'infantil i a cada una hi havien diferents jocs;els colors, els números, els animals...

Tot seguit hem hagut de buscar experiències de música, i es trobava a punt de trobada-experiències-instruments de l'orquestra el qual es divideix en diferents jocs dinàmics. En acabar de provar els diferents jocs que hi hem trobat, les companyes ens han fet buscar recursos del professorat i l'alumnat, trobat a espai lic, és un linc que es troba a la pàgina principal del xtec i on els alumnes d'aquí i de fora poden treballar el català.
Acte seguit, ens han fet buscar les activitats realitzades per els alumnes de P4 del CEIP El Farell, aquestes es trobaven a web de centres- activitats de P4, tot i que m'ha resultat estrany el fet que surtissin poques activitats. Tot i que he pogut veure diferents recursos per a treballar amb els petits.


Totes aquestes activitats les hem hagut de buscar navegant per la pàgina principal de l'xtec.

Després ens han posat un vídeo força interessant el qual havien grabat elles a una professora del Lola Anglada de Martorell. Deia que per a ella era molt útil l'xtec i sobretot el missatge que volia emetre era que no s'utilitza lo suficient i que s'ha de recurrir més a ell.
En acabar amb el vídeo hem seguit amb la búsqueda de més activitats.
La següent ha sigut les oposicions, aquesta es troba al linc on posa Generalitat de Catalunya-oposicions i concursos-personal docent-ingrés i accés a cossos docents. A partir d'aquí alguna companya ha tingut la curiositat de saber el temari que entra d'EI i totes hem anat a temari de primària i secundària-temari per a les especialitats del cos de mestre hi trobem el temari d'EI.

Continuant amb les activitats, hem hagut d'anar al linc de la Generalitat a preinscripció i matrícula, també a baix de tot de la pàgina principal de l'xtec hi ha novetats anteriors i a partir d'aquí al concurs D'mostrat on ens hem d'istret una mica amb els vídeos penjats.


A continuació hem buscat l'article de "edutec" núm2 a un cop d'ull al món-revistes educatives-edutec, l'article que parla sobre l'educació i les noves tecnologies i per últim hem buscat una casa de colònies que treballès amb la granja, hem anat a un cop d'ull-serveis al centre-cases de colònies-Flor de Maig.


Un cop acabada l'exposició, en Jordi els hi ha comentat a les companyes una part de l'xtec que no havien treballat i la qual és molt important: L'escola oberta.