miércoles, 21 de mayo de 2008

Notícia del diari 20 minuts

Ordinadors portàtils per a l'atenció a domicili


Adquisició de més 2.200 Tablet PC per a l'atenció a domicili que permetran al professionals sanitaris accedir a l'historial del pacient.
Els professionals sanitaris dels equips d'atenció primària de l'Institut Català de la Salut (ICS) compten amb una nova eina tecnològica que els ha de permetre millorar la qualitat, l'eficiència i la capacitat de resolució de l'atenció domiciliària, sobretot a pacients crònics.


Es tracta de 2.280 nous Tablet PC dotats amb targetes de comunicacions 3G que fan possible la connexió a Internet a través de tecnologia mòbil sense fils. Aquests ordinadors portàtils amb pantalles tàctils permeten que els metges i les infermeres que visitin els pacients a domicili puguin accedir a la història clínica d'aquesta persona com si estiguessin a la consulta i puguin també escriure directament a la pantalla de l'ordinador i, per tant, a la història clínica.


D'aquesta manera, el professional sanitari pot consultar les dades del pacient, veure els resultats d'una analítica o d'una radiografia, veure informes mèdics de l'especialista, introduir informació de la visita actual o programar-ne una de nova, entre d'altres.


En definitiva, pot dur a terme la visita amb tota la informació clínica del pacient al seu abast per tal de garantir la màxima seguretat possible en l'atenció.
Els destinataris d'aquests dispositius mòbils són, bàsicament, els professionals dels centres de salut que fan atenció domiciliària.


- Trobu molt interessant que es fagin innovacions en el camp de les noves tecnologies per causes que verdaderament ho valen com és el cas de les persones malaltes i les seves necessitats.