sábado, 17 de mayo de 2008

Les web quests i les caçeres de tresor

El dijous a la classe de Ntae van exposar el grup de les webquests.
Les companyes van crear una pàgina web i des de allà ho vam fer tot : http://martetaaa89.googlepages.com/leswebquestilesca%C3%A7eresdeltresor

Aquesta web consta d'un exemple penjat per elles(El origen de la vida) i un vídeo, el qual al principi de la classe no vam veure ja que no s'obria.

Tot seguit, vam relitzar la part pràctica. Consistia en contestar cinc preguntes amb grup de dues persones sobre les webquests, per això, hi ha un llistat d'enllaços on s'han de trobar les respostes i unes pautes per a contestat bé la pregunta amb les paraules clau que ha de contenir la resposta corresponent. També hi ha una gran pregunta la qual es contesta entre totes al finalitzar la búsqueda de les altres, però per aquesta no hi ha llista d'enllaços. La gran pregunta que ens havien plantejar és:

  • Quins avantatges i inconvenients trobes en les webquest com a eina educativa?
Les respostes de les preguntes les vam haver de penjar al fórum, posant el nom dels membres del grup.
Els avantatges de les webquests i de les caçeres del tresor són que no hi ha cerca en el google, els alumnes són més autodidàctes ja que s'han de buscar ells sols la informació. Pel que fa als inconvenients, les webquests no es poden utilitzar en l'àmbit d' Educació Infantil, però les caçeres de tresor sí amb limitacions en el lenguatge.
Per altre banda les dues depenen molt de la xarxa.

Cal tenir en compte que després d'una webquests no hi ha exàmen ja que la webquests requereix una feina i els alumnes han de cercar una informació que ja assoliran.
Aquesta classe m'ha servit per entendre que és la webquest i saber els avantatges i inconvenients que té.