jueves, 8 de mayo de 2008

Edu365



Ahir, seguint amb les exposicions de NTAE, em va tocar a mi i al meu grup fer l'exposició.
El tema a tractar era el portal educatiu edu365. Primer de tot m'agradaria fer una breu presentació sobre que és l'edu365.

  • L'edu365.com és un portal educatiu del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, orientat i desenvolupat específicament per a l'alumnat i les seves famílies, que es basa en les infrastructures i serveis de la Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya (XTEC).
    El portal proporciona al professorat un conjunt de recursos i serveis que el poden ajudar en el desenvolupament de la tasca educativa.

Disposa d'un recull de materials educatius per a cada una de les etapes de l'ensenyament no universitari. Alguns d'aquests materials, com els jocs d'educació infantil, els JClic, les preguntes amb resposta (PAR), les miniunitats didàctiques (MUD), les propostes de lectura, la botiga, el diccionari català-àrab, va de llibres..., han estat dissenyats i elaborats especialment per al portal. Altres són una col·lecció de pàgines que han estat seleccionades pel seu interès educatiu.

L'edu365 té diverses parts:
- Educampus: no es necessita contrassenya.
- El correu web: si que es necessita contrassenya.
- El xat: si que es necessita contrassenya.

Vam dividir l'exposició amb un seguit d'activitats que les companyes havien de buscar i anar provant. L'objectiu clau era que cerquessin pel portal educatiu.

  1. El joc "anem d'excursió". Aquest joc es troba dins de l'apartat d'infantil i després al de jocs.


  2. Buscar on es trobaven les MUD i intentar fer una definició. Es troben dins de l'apartat de primària o ESO clicant sobre qualsevol matèria. Les MUD (miniunitats didàctiques) són propostes educatives de treball sobre un tema d'estudi de les àrees curriculars. Cada MUD conté: un apartat informatiu, una pràctica i l'autoavaluació.


  3. Buscar la pàgina web de l'AMPA: FAEBB. Es troba a pares i mares-informacions i recursos-webs d'ampa.


  4. Buscar el vídeo "EL flamenc, en Pere i el Llop". Aquest vídeo està dins de la pàgina web: http://www.edu3.cat/


  5. Buscar la pàgina web d'educació de la Generalitat de Catalunya.


  6. Per últim, buscar la proposta educativa de Vilaweb i edu365.

Després vam crear un wiki perqué totes les companyes després d'haver cercat pel portal fessin una definició sobre l'edu364, tot i que hem tingut un petit problema, amb el qual no contabem i es que al fer totes les companyes a l'hora les definicions s'anaben esborran, no quedaven totes en una mateixa pàgina.

Per últim els hi vam explicar l'utilitat de l'escriptori de l'edu365. L'escriptori del portal ofereix un conjunt d'eines que faciliten les diverses tasques escolars.Són eines Internet amb les quals es pot treballar des de qualsevol lloc que disposi de connexió.

L'exposició va anar prou bé i vam despertat l'interès de les companyes sobre el tema tractat.