jueves, 29 de mayo de 2008

Notícia del diari El Metro.

Les aules de Barcelona incompleixen les ràtios

El grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona va denunciar ahir que les escoles de titularitat municipal són les que tenen menys alumnes d'origen estranger, amb ràtios de presència d'immigrants molt inferiors als de la resta de centres públics dels seus mateixos barris.

"Es parla de la manca de sensibilitat de l'escola concertada i després resulta que, dins dels mateixos barris, les escoles municipals són les que més incompleixen els índexs", va dir el regidor Jordi Portabella.

Segons els republicans, hi ha escoles que tenen elevats ràtios d'alumnes immigrants, de fins al 60%, i d'altres que estan al 3%. El regidor Ricard Martínez va apuntar a les de l'Institut d'Educació de Barcelona.
Fonts del sector educatiu van assegurar que "la normativa és igual per a tothom, siguin a escoles municipals o no" i que"si existeixen casos de distribució desigual dels alumnes estrangers es deu a la mateixa demografia de cada barri".

He triat aquesta notícia com a cloenda del meu weblog ja que el Jordi aquest cap de setmana mirarà els blogs.
És una notícia que transmet la situació que estan visquen les persones immigrants en la nostre societat pel que fa a l'educació. Crec que les escoles municipals són les que haurien de disposar de més nombre de nens immigrants, ja que són de caràcter públic i aquest col·lectiu que viu a Catalunya, hauria de poder dur als seus fills a les escoles.
Aquests nens no tenen cap culpa del què els hi succeeix als seus pares. Necessiten assolir uns aprenentatges per arribar a fer quelcom de profit quan siguin grans.