sábado, 26 de abril de 2008

Treballar amb Power Point

L'última classe vam dedicar-la a la utilització del power point. Primerament en Jordi va fer una presentació d'aquest programa.
Els documents que fem amb Power Point són presentacions formades per diapositives on hi apareixen uns objectes (imatges, textos, vídeos...).
Per altre banda també cal destacar les transicions, les animacions i les accions:
  • Les animacions: efecte sonor o gràfic que s'aplica per passar d'una diapositiva a una altre.
  • Les animacions: aquestes són aplicades a un objecte a nivell gràfic i/o sonor.
  • Les accions: són aplicades a un objecte. S'ha de fer clic sobre d'aquest.

Actualment aquest programa s'utilitza per a les exposicions. A les universitats mateix, sembla que aquestes exposicions siguin omnipresents a les aules, i fins i tot els alumnes es poden limitar a estudiar els "PowerPoints" que els dóna el professor. De tota manera, no tot és negatiu ja que hi trobem una sèrie d'avantatges, per exemple: l'alumne sempre té una guia del que s'està dient, té més facilitat per prendre apunts...

Però, també n'hi ha desavantatges, com ara: l'orador es limita a llegir la pantalla,s'estableix un doble discurs;l'orador que va llegint i l'alumne que va llegint també però a un ritme diferent.

Per als més petits, els programes de presentacions els podem utilitzar per a explicar un conte. En les diapositives poden aparèixer imatges dels personatges, el decorat...

La pràtica que vam realitzar a classe tractava de l'últim punt que he mencionat: consistia en fer una diapositiva que simulava una selva i afegir una imatge d'un nen/nena i un lleó i després posar-hi so. La classe va ser força entretinguda.